НАША МИСИЈА

ПОРАКА ДО ИНВЕСИТОРИТЕ

Индустриската зона Жабени е организирана индустриска зона во рамките на општина Битола. Нашата визија е да бидеме организирана индустриска зона по стандардите на ЕУ, да се обезбеди комплетна инфраструктура за задоволување на потребите на инвеститорите и воедно да даде значителен допринос за развојот на земјата и регионот, а со тоа и зголемување на нивото на квалитетот на животот на граѓаните.

СОРАБОТКА СО ВАШАТА КОМПАНИЈА

При процесот на одлука за инвестирање ви стоиме на располагање да добиете реална слика за можностите кои ги нудиме и како Индустриска зона и како општина Битола.

РАСТ НА ВАШИОТ БИЗНИС

Со присуството во Индустриската зона Жабени растот на Вашиот бизнис ќе се забрза и ќе ја зголемите конкурентноста пред вашата конкуренција.

АДМИНИСТРАТИВНА ПОДДРШКА

Бидете сигурни дека заедно со општина Битола која спаѓа во високотранспаретните општини секој предизвик во делот на административна поддршка ќе биде решен.

Почетна

ИНДУСТРИСКА ЗОНА ЖАБЕНИ

Основана на 25.01.2008 година од страна на Советот на Општина Битола, во изминатите години постигнати се следните резултати:

2008
ГОДИНА НА ОСНОВАЊЕ
5500
БРОЈ НА ВРАБОТЕНИ ВО КОМПАНИИТЕ
86
ПОВРШИНА / ha
29
СЛОБОДНИ ПАРЦЕЛИ
3
km до Грција
12
km до Битола

Пристап до Аеродроми:

  • ТАВ Аеродром Скопје – 180 km,
  • Аеродром Св. Апостол Павле Охрид – 80 km,
  • Аеродром, Солун – Грција – 200 km

Најблиски околни општини:

  • Ресен – 47 km,
  • Новаци – 23 km,
  • Демир Хисар – 55 km
Имате идеја за инвестирање?

Пополни го формуларот

вашите податоци безбедно се чуваат
Почетна
Доколку сакате да не контактирате за вашата идеја, пополете го формуларот, ние ќе ја анализираме Вашата идеја и ќе Ве контактираме.

| Invest In Your Future |

Ве поддржуваме при:
Донесувањето на одлука за инвестирање,
Административните процеси во општина Битола,
Државна помош